Регистрация на фирма отрегистрасия на фирма

Бърза регистрация на еднолични търговци и търговски дружества

Регистрация на фирма > Блог > Пътят към успеха в счетоводството – Джон Карафа

Пътят към успеха в счетоводството – Джон Карафа

Записи на заповед

Преди пет години Джон Карафа имаше нужните качества за да основе ProSport CPA, счетоводна фирма, която предлага счетоводни услуги на професионални спортисти. Самия той е спортист и човек, който играе в чужбина, също като много от неговите клиенти.

След като се дипломира от Бътлърския университет, където Карафа играе колежантски баскетбол, той се премества в Германия, за да играе 11 сезона професионално. Там той също е работил като данъчен мениджър в Pricewaterhouse Coopers.

“Бях свикнал да виждам света чрез баскетбола”, казва Карафа, който също е играл един сезон в Нова Зеландия и е посещавал много мрежови клиенти в световен мащаб за PwC. “И своевременно взех бакалавър, след това магистър, и в крайна сметка доктората си. Държах всички мои топки във въздуха, така да се каже.”

Докторантура на Карафа му помогнала за фина настройка на своя бизнес план. Неговата фирма работи с повече от 200 клиенти в различни спортове, както в Съединените щати, така и в чужбина – в различните лиги, включително на Националната футболна лига, Националната баскетболна асоциация, Канадската футболна лига и други.

Пътуванията на Карафа сега включват посещения на игри и мачове на много от тези клиенти.

“Преди Деня на благодарността, бях в Монреал, имах ММА [Смесени бойни изкуства] боец, който се бори в Pay-Per-View събитие ... той е един от моите клиенти”, казва Карафа. “На следващия ден отидох да наблюдавам отборът на Монреал от Канадската Футболна Лига в полуфинален мач срещу Торонто аргонавтите”.

Въпреки че растежа на фирмата е бърз, Карафа подчертава, че това  се дължи на неговото минало и планиране, което му спечели този високо калибърен списък със контакти.

“За съжаление, това не е нещо, което можете да направите просто ей така. Вие трябва да заплатите много ресурси, за да стигнете до точката, в която се виждате като експерт във вашата област”, обясни той. “За мен това е облагане на професионални спортисти и индивидуално данъчно облагане, комбинацията от двете се прави чрез 20 години опит, както и много различни видове преживявания. Аз трябваше да плащам голям ресурс до известна степен, но това винаги е най-вълнуващо, за да се видят накрая плодовете от целия този труд. Това е страхотно.”

За специализирани счетоводни услуги в специфични сектори на българската индустрия, може да обърнете към консултантска компания Kreston BulMar (през страница счетоводно обслужване), която има дългогодишен опит във воденето на счетоводство на фирми във почти всички направления.

 

Интересно от блога